Een schip met een Ghanese bemanning kwam begin jaren tachtig in grote problemen tijdens een zware storm voor de kust van Amerika en het schip maakte water, waarbij het dreigde te zinken. Andere schepen in de directe nabijheid waren ook in grote problemen en de kustwacht kwam de schepen te hulp met helikopters, die pompen neerlieten op het dek van de schepen.

De storm was echter zeer zwaar en één van de helikopters stortte neer op het dek van een schip. Keer op keer mislukte ook het droppen van de pomp op het  schip met de Ghanese bemanning. Uiteindelijk riep de bemanning in grote nood tot de Here en beloofden ze Hem te zullen dienen, als Hij hen er doorheen zou brengen. Uiteindelijk lukte het hun een pomp te bemachtigen, bij de vijfde keer dat een helikopter er één liet zakken, en met deze pomp het water uit het schip te pompen.

Bouwwerkzaamheden
Bouwwerkzaamheden bij het samenkomstgebouw in Takoradi, Ghana in 2007.

Na deze gebeurtenis voer het schip naar Nederland en ging het naar een werf in de plaats Bolnes, dichtbij de samenkomst in Rotterdam, om de stormschade te laten repareren. De scheepsbemanning kwam in contact met onze samenkomst en er werd een afspraak gemaakt om de film “De Diepte roept tot de Diepte” op het schip te tonen.

Bij het zien van de film was de bemanning van het schip diep onder de indruk van de bediening van broeder Branham en men reageerde zeer enthousiast toen de Heilige Geest door broeder Branham de ziekten en de geheimen van het hart openbaarde. Veel bemanningsleden bezochten vervolgens de samenkomst in Rotterdam en zij getuigden van wat zij meegemaakt hadden en de belofte die zij aan God hadden gedaan. Meer dan tien van hen lieten zich in de samenkomst dopen in de Naam van de Here Jezus Christus.

Op zendingsreizen is Harry van der Stel verschillende keren in Ghana geweest en meerdere andere broeders uit onze samenkomst hebben dit land bezocht. Lokale gemeenten daar zijn door de jaren heen ondersteund om het Woord en de Boodschap uit te brengen.

Deze site maakt gebruik van functionele cookies.

English (United States)