zaal Unique
Een deel van de aanwezigen in de zaal Unique, Paramaribo, tijdens een conferentie in november 2006

Alle in het Nederlands uitgebrachte vertalingen worden naar Suriname gestuurd voor de Nederlandstalige gelovigen daar en tevens zijn Engelstalige uitgaven aan Suriname verstrekt. Verschillende samenkomsten in Suriname zijn door de jaren heen ondersteund door onze gemeente en vele zendingsreizen zijn naar dit land ondernomen.

Ook op medisch gebied heeft onze gemeente de mensen in Suriname kunnen helpen door de ondersteuning van het werk van een broeder in onze gemeente, die arts is. Deze dokter doet veel werk voor de medische zorg in Suriname en reist in zijn vrije tijd meerdere keren per jaar daarheen om medische ondersteuning te geven. Hij is een bekwaam en ervaren urologisch chirurg, die belangeloos veel operaties heeft uitgevoerd in Suriname.

Op een van zijn missies, omstreeks 2004, toen hij weer aan het werk was in Suriname, vertelde onze voorganger, Harry van der Stel, ons in de dienst om voor hem te bidden. In de Geest had hij namelijk deze dokter zien zitten in een stoel, terwijl deze erg aangeslagen was. Eén van de aanwezigen in deze dienst was hier verbaasd over, aangezien hij hem die dag aan de telefoon had en er op dat moment niets met hem aan de hand was. Na de dienst belde hij daarom opnieuw naar Suriname om te vragen hoe het met hem ging. De dokter bevestigde opnieuw dat het goed met hem was, maar dat hij zichzelf tijdens een operatie die dag geprikt had met een naald. Hij gaf aan dat men direct het bloed van de patiënt naar het laboratorium had gestuurd voor een test op het aidsvirus.

De dag daaropvolgend kwam het bericht dat de patiënt het aidsvirus had en de dokter moest zware antivirale medicijnen innemen om eventuele sporen van besmetting te doden. Door de toegediende sterke medicijnen werd hij daarop erg ziek en zat hij in de stoel zoals Harry van der Stel hem van tevoren in de Geest had gezien. Het feit dat de Here dit van tevoren aan broeder Harry had getoond, bemoedigde hem echter en doordat er voor hem gebeden was, geloofde hij dat alles in orde zou komen, wat ook is gebeurd.

Deze site maakt gebruik van functionele cookies.

English (United States)