Geluidsopname van William Branham en het lied "Geloven Alleen"

De volgende aanhaling van William Branham komt van een geluidsband, die opgenomen is tijdens de prediking "Jezus Christus, gisteren, vandaag en voor altijd Dezelfde", op 27 juni 1963. U kunt de aanhaling horen door op deze link te klikken (de betreffende wave file is ongeveer 1 MB).

W.M. Branham met de Vuurcolom boven zijn hoofd
W.M. Branham met de Vuurcolom boven zijn hoofd

"Is dit geen wonderbare tijd? U zegt: 'Waar treuzelt u zo voor, broeder Branham?' Ik wacht op Hem. Dat is precies juist. Als Hij niet komt, kan ik het niet doen. Dat is alles. Ik wacht slechts op Hem. Laten we dat oude lied zingen: 'Geloven Alleen'. Geef ons het accoord.

Geloven alleen, geloven alleen,
Alles is mogelijk, geloven alleen;
Geloven alleen, geloven alleen,
Alles is mogelijk, geloven alleen.

In de Naam van Jezus Christus neem ik nu elke geest hier onder mijn controle voor de heerlijkheid van God.

Zit nu werkelijk rustig. Degene nu, die deze foto zag (en ik zal u op een dag bij de oordeelstroon van Christus ontmoeten), Hij bevindt zich op dit moment twee voet (ongeveer 60 cm) van mij verwijderd. Zo is het. Als dit nu dezelfde Heilige Geest is... Ieder weet dat de Engel des Verbonds Jezus Christus was, Die Israël door de woestijn leidde. En als Hij nu wil komen. En ik heb beweerd dat Hij dat Licht is. Ik weet niet precies waar Hij is, maar Hij is hier vlak naast mij. Ik voel Hem en ik weet dat Hij hier is. Als Hij nu mijn leven, mijn eigen gedachten, mijn onderscheidingen, alles van mij wil wegnemen en het Zijne zal voortbrengen, dan is Het Christus. Als Hij het doet, wilt u dan allen geloven? Goed, wees nu heel eerbiedig"

In de volgende aanhalingen spreekt broeder Branham over het lied 'Geloven Alleen' en hoe de Engel des Heren van dit lied houdt:

"Laat ieder nu eerbiedig staan terwijl we zingen 'Geloven Alleen'. Iedereen. Wel, dit is het lied waar de Engel van God van houdt. Laat ieder nu rustig worden en zo lieflijk mogelijk zijn. Hebt u Jezus lief? Zeg 'Amen'"

(23 november 1947)


" Ik had het lied nooit eerder gehoord. Een avond of twee nadat de Engel des Heren mij was verschenen en mij de commissie gaf, was ik in... liep ik mijn kerk binnen, terwijl mijn pianist daar 'Geloven Alleen' speelde. En ik zei: 'Speel dat nog eens'. De Engel des Heren scheen ervan te houden"...

(23 augustus 1950)


"Dus als Hij gisteren, vandaag en voor altijd Dezelfde is, beweegt Hij over Zijn dienstknechten en doet hetzelfde. Het is dezelfde Jezus. Kom nog een beetje als u wilt, net iets luider nu. Dat is goed. Er is iets omtrent dat lied waarvan de Engel des Heren houdt."...

(10 mei 1953)

Geschiedenis van het lied "Only Believe"

Paul Rader
Paul Rader

Het lied "Geloven Alleen" werd geschreven door Paul Rader, een vriend van William M. Branham.

Paul Rader, die leefde van 1879 tot 1938, was een bekende evangelist en was herder van gemeentes in Chicago en Fort Wayne, Indiana. In 1922 startte hij ook de eerste evangelie-omroep, in de aanvangsdagen van de radio, uit een houten gebouwtje bovenop het stadhuis in Chicago.

Het lied 'Geloven Alleen' werd het thema-lied in de bediening van William M. Branham. In zijn predikingen verwijst William Branham meerdere malen naar Paul Rader en uit enkele van deze predikingen zijn de volgende aanhalingen genomen:


"Ik vraag me af, of Paul in de Heerlijkheid dat oude lied door duizenden en duizenden en in verschillende talen hoort zingen. Hoe wist hij dat die arme, kleine jongen, die daar voor hem zat met gerafelde schoenen, niet eens een stropdas om, en naar de kapper moest, dat God mij dat lied over de wereld zou doen laten klinken. God houdt Zijn Woord"

(7 april 1957)


"Dit lied 'Geloven Alleen' werd door Paul Rader geschreven en hij was zo'n wonderbaarlijke Christen en voorname boodschapper van zijn dag. Ik zat in de kleine studeerkamer en ze waren aan het zingen ten teken dat ik naar het podium kon komen, hetgeen men over de wereld doet. En ik zat daar en wist dat het precies in deze studeerkamer was waar Paul de inspiratie kreeg het lied te schrijven. En hier klinkt het binnen: 'Geloven Alleen'. Oh, dat deed mijn hart gewoon branden"

(22 januari 1962)

Deze site maakt gebruik van functionele cookies.

English (United States)