XPS

Het XPS (XML Paper Specification) bestandsformaat is door Microsoft ontwikkeld als alternatief voor Adobe’s populaire PDF formaat. In Windows 7 is een viewer al standaard geïnstalleerd. Voor XP en Vista is er een “Essentials Pack” die behalve een reader ook een printer driver bevat waarmee u zelf XPS files kunt genereren.

XPS E-Book E-Book variant

Het XPS formaat wordt tot nu toe nog niet breed ondersteund in E-book readers. Wel kunnen de bestanden in Internet Explorer en de standaard XPS viewer gelezen worden. Blio is een van de weinige E-Book readers die XPS ondersteunt, verkrijgbaar voor PC en iOS (iPhone, iPod, iPad). Hieronder is een screenshot van Blio met aantekeningen aan de linker kant.

Blio E-Book reader

XPS Print Print variant

Dit bestand is zodanig ingedeeld dat er eenvoudig een boekje uitgeprint kan worden. Als uw printer geen duplex mode ondersteunt print u eerst de even pagina's, en daarna op de achterzijde de oneven pagina's. Let daarbij op dat u het papier op de juiste manier weer invoert. De kaft wordt het mooist als u deze randloos afdrukt (indien uw printer dat ondersteunt). Pas bij vookeur geen schaalwijzigingen toe om een symetrisch resultaat te krijgen. Als u bijvoorbeeld "automatisch aanpassen aan printermarge" inschakelt, en de boven- en onder- marges van de printer zijn verschillend (bij bijna alle printers is dat zo) dan zullen de pagina's niet alleen kliener worden maar ook onderling van links naar rechts verspringen.

Deze site maakt gebruik van functionele cookies.

English (Engels)