23 oktober

Dag 316

En zo die dagen niet verkort werden, geen vlees zou behouden worden; maar om der uitverkorenen wil zullen die dagen verkort worden.

Nu, ik houd er niet van om mensen bij name te noemen, maar ik moet nu wel iemands naam noemen. Maar ik bid voor de jongeman, en ik bid steeds voor hem. Maar hij is een instrument in de handen van de duivel en het is deze man, Elvis Presley. De mensen zijn wild geworden van de boogie-woogie of rock and roll. Het Amerikaanse volk is bedorven. En zij proberen door diezelfde geest die zaak in de kerk te brengen.

Ik houd van kerkmuziek die als kerkmuziek gespeeld wordt, maar niet van rock and roll in de kerk. Maar wanneer zij deze geesten krijgen zit er iets achter, en de duivel stelt zich op als een uitdager. En toevallig zei deze arme teruggevallen Pinksterjongen dat hij de wijze waarop hij zijn schok- en schudbewegingen maakt, opgepikt en geleerd heeft in de kerk. Hij is een lid van de First Assemblies of God in Memphis, Tennessee. Zijn herder is een vriend van mij. En hij is het instrument van de duivel om de geest van deze teenagers te misleiden en te bezoedelen. Zij verlieten zojuist een plaats in Canada, ik geloof dat ze veertien jonge mensen naar het krankzinnigengesticht hebben gebracht, een paar dagen nadat hij daar was geweest. En door het hele land.

Maar de mensen zijn wild geworden, uitzinnig. De reden waarom zij dat doen is omdat zij niets beters kennen. O, hoe wilde ik dat zij de Here Jezus kenden. Ik veroordeel niet, ik heb medelijden met de sterveling. Maar nu, zou het niet passend zijn in de dag waarin wij leven, dat wanneer de dingen gaan zoals ze gaan, en de afgod van Amerika het knappe Hollywood meisje is, dat de toon zet in heel Amerika. Als zij haar naar voren brengen met haar onzedelijke kleding aan zal praktisch elke vrouw in Amerika zich naar haar mode kleden.

O, hoe werd ik mij daarvan bewust toen ik niet lang geleden in Rome stond, toen de nieuwsbladen met grote letters vermeldden over deze vrouw die ze onlangs in de krant hadden, dat ze een baby zal krijgen in Hollywood: een vrouw uit Rome. En ze zeiden in de krant, het nieuwsblad, die mijn vriend Baron Von Blomberg - die zeven verschillende talen kan spreken en de krant duidelijk kon lezen - voorlas: “Zij mag dan de godin van Amerika zijn, maar ze is hier een Roomse prostituée.”

Wat een schande. Nu, zij moeten wel dergelijke dingen hebben. Dit moet gebeuren om aan de geest van de dag te voldoen. Daarom is deze kerk begonnen met de aanbidding van Maria, van andere vrouwen en dingen. Het is dezelfde geest onder een godsdienstig hoofd. En daarom moeten zij uw gedachten afleiden van het onvervalste Woord van God, om dat programma voort te brengen. Beslist. Ziet u de verdraaiing waarin we zijn? Ziet u in welke toestand de Amerikaanse jeugd is? Dat zijn de mannen en vrouwen van morgen. Geen wonder dat Jezus zei: “Als deze dagen niet verkort werden, zou geen vlees behouden worden.”

Aanhaling genomen uit de prediking:

Deze site maakt gebruik van functionele cookies.

Download
E-Book
E-BookE-Book
ePub Download ePubVoor E-Readers (maar niet optimaal voor apparaten van Apple). meer info...
ePub ePub voor AppleVoor iPod / iPhone / iPad, en vanwege de kleinere plaatjes ook geschikt voor andere telefoons of handhelds. meer info...
ePub zonder plaatjesIn deze versie ontbreken de dagelijkse plaatjes (behalve de kaft, logo's en dergelijke) meer info...
English (Engels)