8 februari

Dag 58

En na dezen ging Hij uit, en zag een tollenaar, met name Levi, zitten in het tolhuis, en zeide tot hem: Volg Mij. En hij, alles verlatende, stond op en volgde Hem.
Levi de tollenaar geroepen "volg mij".

Jaren geleden was ik als kind, zoals jullie hier allemaal zijn, hierboven op een veeboerderij, boven Phoenix, aan het werk en ik las in een krant over een goudzoeker. Er waren hier toen nog geen wegen aangelegd, alleen kleine zandpaden. Ze doen hier nog steeds veel aan goud zoeken, weet je.

Maar deze goudzoeker was gekomen en hij had veel geld gevonden. En hij stuitte op een heleboel goud. En op zijn weg terug verbleef hij in een hut die hij had gevonden. En hij had een hond bij zich en hij had de hond aan de buitenkant vastgebonden. En die avond had een bandiet hem gevolgd om dit goud te pakken te krijgen. Hij had het opgeraapt in oude Spaanse mijnen en hij had het bij zich. En de hond begon te blaffen. En de man wilde niet gestoord worden door die hond. Hij zei: “Kop dicht!” Hij zei: “Morgen zal ik dit naar de stad brengen.” En het moraal van het verhaal was dit. “En ik zal het laten wegen. En ik zal een rijk man zijn. En ik zal grote auto’s kopen. En ik zal allerlei vrouwen hebben en grote feesten. En ik zal een rijk man zijn want ik heb de vondst reeds gedaan. Ik heb het goud hier, een heleboel.”

En terwijl hij probeerde te gaan slapen bleef de hond blaffen, omdat de hond de bandiet zag aankomen, aansluipen, wachtend tot de goudzoeker zou gaan slapen. En hij kwam weer omhoog en schreeuwde opnieuw tegen de hond, zei: “Kop dicht!” En de arme hond jankte en probeerde zijn meester te waarschuwen dat er gevaar op de loer lag.

En de volgende keer dat de hond begon te blaffen - de goudzoeker had een geweer en hij wilde niet gestoord worden - dus kwam hij omhoog en schoot de hond dood. En de goudzoeker werd die nacht gedood door de bandiet. Al zijn fantastische dromen deden hem geen goed. Waarom? Hij stilde de stem die hem waarschuwde.

Jullie, kinderen, zullen nooit in staat zijn iets verkeerds te doen, nadat jullie zijn opgevoed op de manier zoals jullie dat zijn, zonder dat jullie zullen voelen dat iets je vertelt het niet te doen. Nu, leg die stem nimmer het zwijgen op die je waarschuwt. En onthoud altijd, aanvaard die stem die zei: “Volg Mij.” En dan zullen jullie altijd goed uitkomen. Ik geloof dat jullie dat zullen. Ik heb vertrouwen in jullie. Maar blijf je altijd herinneren dat Jezus, die stem, vanavond levend is op de aarde.


Aanhaling genomen uit de prediking:

Deze site maakt gebruik van functionele cookies.

Download
E-Book
E-BookE-Book
ePub Download ePubVoor E-Readers (maar niet optimaal voor apparaten van Apple). meer info...
ePub ePub voor AppleVoor iPod / iPhone / iPad, en vanwege de kleinere plaatjes ook geschikt voor andere telefoons of handhelds. meer info...
ePub zonder plaatjesIn deze versie ontbreken de dagelijkse plaatjes (behalve de kaft, logo's en dergelijke) meer info...
English (Engels)