20 maart

Dag 99

De kaars des lichaams is het oog; indien dan uw oog eenvoudig is, zo zal uw gehele lichaam verlicht wezen; Maar indien uw oog boos is, zo zal geheel uw lichaam duister zijn. Indien dan het licht, dat in u is, duisternis is, hoe groot zal de duisternis zelve zijn!

Gistermorgen lagen wij wat lang op bed en de kinderen hoefden niet naar school te gaan en we begonnen over verschillende dingen te praten, over: “Wat was haat?”

Ik zei: “Haat had een begin dus moet het een einde hebben. Liefde had geen begin, dus heeft het geen einde. Haat duurt voor altijd. Liefde duurt eeuwig. Haat begon en haat zal eindigen. Liefde is nooit begonnen en zal nooit eindigen (Zie?); het is eeuwig.”

En wanneer een man een vrouw liefheeft en haar trouwt omdat ze gewoon knap is, zal daar een eind aan komen. Maar wanneer een man een vrouw vindt die hij liefheeft, hij weet niet waarom, maar hij heeft haar lief. En zij vindt een man die zij liefheeft, ongeacht hoe hij er uitziet. Hij heeft haar lief, zij heeft hem lief. Dat is een eeuwige metgezel in de heerlijkheid. Dood noch iets anders kan hen ooit scheiden. Omdat ze van eeuwigheid zijn, en zij stapten uit in de ruimte van de tijd en zullen weer terugkeren in de eeuwigheid. Eeuwigheid is neergedaald in een lichaam dat tijd heet, dan gaat het regelrecht weer de eeuwigheid in. Het kan niet vergaan.

Een vrouw die mooi is, die schoonheid zal vervagen. Geef het eens een paar jaar. Vandaag gaat ze heupwiegend door de straat, de een of andere half geklede vrouw die meer zielen naar de hel zendt dan al de kroegen in het land. Maar ze heupwiegt over straat, denkend dat ze iets is, zoals de Bijbel zei: “Zij zouden rondlopen met gerekte hals en trippelende gang (dat betekent ‘draaiend’), in de laatste dagen.” Ze vervullen de Schrift en weten het niet; staan daar in de tuin met immorele kleding aan, mannen kijken naar hen. Ze mag zo deugdzaam zijn voor haar man of vriend als ze maar kan zijn, maar op de dag van het oordeel zal zij zich moeten verantwoorden voor het plegen van overspel met honderden mannen. Er is een geest op hen en zij weten het niet. De Bijbel zei: “Naakt, blind, en weten het niet.” Het jammerlijke deel is: “Weten het niet.”

Maar wist u dat dat goed gevormde figuurtje dat God aan dat meisje heeft gegeven misschien de aankomende zondag verrot kan zijn? Die grote, donkere en knappe man is misschien niets meer dan een hoop rommel tegen volgende zondag. Dat vergaat allemaal. Maar dat aan de binnenkant: God, liefde, leeft voor eeuwig. Let dus op de binnenkant. Houd uw ogen op het doel gericht.

Aanhaling genomen uit de prediking:

Deze site maakt gebruik van functionele cookies.

Download
E-Book
E-BookE-Book
ePub Download ePubVoor E-Readers (maar niet optimaal voor apparaten van Apple). meer info...
ePub ePub voor AppleVoor iPod / iPhone / iPad, en vanwege de kleinere plaatjes ook geschikt voor andere telefoons of handhelds. meer info...
ePub zonder plaatjesIn deze versie ontbreken de dagelijkse plaatjes (behalve de kaft, logo's en dergelijke) meer info...
English (Engels)