15 april

Dag 125

De goede mens brengt goede dingen voort uit den goede schat des harten, en de boze mens brengt boze dingen voort uit den boze schat. Maar Ik zeg u, dat van elk ijdel woord, hetwelk de mensen zullen gesproken hebben, zij van hetzelve zullen rekenschap geven in den dag des oordeels. Want uit uw woorden zult gij gerechtvaardigd worden, en uit uw woorden zult gij veroordeeld worden.

Jezus zei: “Laat uw ja ja zijn en uw nee nee, want iets anders dan dit zal tot zonde worden.” Er wordt van u verwacht dat u zelfs geen grappen maakt of elkaar plaagt. God zal u verantwoordelijk houden voor ieder ijdel woord dat u spreekt. Wist u dat? De Bijbel zei dat u rekenschap moet afleggen voor ieder ijdel woord dat u spreekt. Dus wat voor soort mensen behoren wij te zijn? Mensen die openhartig, streng, liefhebbend, vriendelijk zijn en nooit met een heleboel onzin waar ze altijd mee aankomen.

Kijk, neem iemand die er vandaag mee begint, ik heb het aan mezelf gemerkt, en omdat het mijn eigen natuur is - een Ier zijnde - heb ik altijd de neiging om te plagen en grapjes te maken. En zelfs mijn vrouw zegt dikwijls: “Nou, Bill...”

Ik zeg: “Je hebt gelijk, lieverd.”

Ik praat met de kinderen in die trant. Ik plaag ze of zoiets, bijvoorbeeld: “Welnu, je weet dat er drie grote mannen uit Kentucky komen.”

“Wie waren dat?”

“Wel, Abraham Lincoln.”

“Ja.”

“Daniël Boone.”

“Uhu.”

“En jouw vader.” Zoiets dergelijks.

En zij zal zeggen: “Nu, Bill, daar ga je weer.” Nu, dan moet ik ergens een kamertje binnengaan en zeggen: “Here, vergeef me; ik wilde dat niet zeggen. Doe iets met mij; laat me daarmee ophouden.” Zie?

Aanhaling genomen uit de prediking:

Deze site maakt gebruik van functionele cookies.

Download
E-Book
E-BookE-Book
ePub Download ePubVoor E-Readers (maar niet optimaal voor apparaten van Apple). meer info...
ePub ePub voor AppleVoor iPod / iPhone / iPad, en vanwege de kleinere plaatjes ook geschikt voor andere telefoons of handhelds. meer info...
ePub zonder plaatjesIn deze versie ontbreken de dagelijkse plaatjes (behalve de kaft, logo's en dergelijke) meer info...
English (Engels)